MALZEMELER
- 1 paket yaş maya,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 2 su bardağı ılık su,
- 100 gr. tereyağı,
Haşlamak için:
- 1 paket karbonat ya da kabartma tozu,
- 2 litre su.
Üzeri için:
- Susam, iri tuz, kaşar rendesi (istediğinizi kullanabilirsiniz).
YAPILIŞI
- Ilık sütte mayayı şeker ile birlikte eritelim. Tuzu ilave edelim, tereyağını ekleyelim, unu ilave edip suyunu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatıp bir saat kadar 3 katına gelene kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mini ekmeklerimizi alalım üzerini kapatalım ve 20-25 dk mayalanmaya bırakalım.
- Derin bir teflon tavaya 2 litreye yakın sıcak su koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya kontrollü bir şekilde karbonatı dökelim. Hepsini birden dökerseniz suyunuz köpük olup taşabilir.
- Kaynayan suya mayalanmış mini ekmeklerimizi atalım 30-40 saniye suda haşlayalım ve ters çevirelim. Diğer tarafını da aynı şekilde haşlayıp tepsiye çıkaralım. Ve tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Üzerine X sekline tam kesmeden derin olmayan kesikler atalım. Üzerine isteğe başlı susam, iri tuz vb. Serpip Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
2 yorum:
ıyı bır sıte teşekkürler.
Teşekkür ederim.
Yorum Gönder