MALZEMELER
- 2 adet yumurta (1 sarı üstüne sürmek için),
- 100 gr. oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay kaşığı dolusu tuz,
- 1 çay kaşığı şeker,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2-3 su bardak un (kıvamına göre ayarlayabilirsiniz),
- 1/2 demet dereotu,
- İçi için peynir ,
- Üzeri için susam ya da çörekotu.
YAPILIŞI
- Sıvı malzemelerden başlayarak tek tek malzemeler eklenip yoğurulur. Bir yumurtanın sarısı ayrılacak.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olacak. İçine kıyılmış dereotu da eklenip yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp açılır ve içine peynir konup kapatılır. İstediğimiz poğaça şeklini verebiliriz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder