MALZEMELER
- 100 gr. tereyağ ya da margarin,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 adet yumurta,
- 1 paket kabartma tozu,
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un,
- 1 portakalın kabuğunun rendesi,
- 1 çay bardağı dolusu damla çikolata,
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi
YAPILIŞI
- Önce oda sıcaklığında beklemiş margarini bir kaseye alıp üzerine sıvı yağ ve şeker ilave edip çırpıyoruz.
- Sonra un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Çırpıyoruz. En son aşamada unun geri kalanını ve damla çikolatayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iri çekilmiş fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder