- 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 Çay bardağı yoğurt
- 2 Yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
- 2 Tatlı kaşığı sirke
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi
- 400 gr beyaz peynir
- Bir tutam kıyımış maydanoz
- Tuz
- Üzeri için susam veya çörekotu
YAPILIŞI
- İç malzemesi bir kapta karıştırılır ve bir kenarda bekletilir
- Un hariç, hamuru için gerekli malzemeler ayrı bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve bastırılarak hafif açılır ve ortasına iç malzemeden bir miktar konur ve kapatılarak yuvarlanır.
- Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalar aralıklı olarak sıralanır.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serpilir,daha sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder