MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta beyazı(sarısı üzerine kullanılacak)
- 1 paket kuru instant maya
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı)
- İç malzemesi peynir veya lor
- Üzeri için çörek otu
YAPILIŞI
- Sütümüzü ısıtalım ama çok sıcak olmasın, ılıktan biraz daha sıcak olması yeterli.
- Derin bir kabın içine dökelim ve içine şekeri ve mayayı da ilave edin ve maya eriyene kadar karıştırın.
- Sonra yumurta akını,tuzunu ve sıvı yağını da dökün ve tekrar karıştırın.
- Azar azar kontrollü bir şekilde ununu da ekleyin ve yoğurun.
- Hamur yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olmalı. Ele yapışmayı kestiğinde un ilave etmeyi bırakın.
- Hamuru sıcak bir ortamda yarım saat ,üzeri kapalı olarak dinlendirip, mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Elinizle hafifi bastırıp açın ve içine peynirli harçtan yerleştirin ama dikkat edin her yerine eşit dağılsın peynir.
- Daha sonra kenarlarından kıvırarak hamuru kapatın yuvarlayıp ters çevirin.
- Üzerine hafifçe bastırın ve fotoğraftaki gibi tekrar avuç içi kadar açın.
- Fotoğraftaki gibi hamuru önce kesin,6 parçaya kesebileceğiniz gibi 8 veya 7 parçaya da kesebilirsiniz.
- Parçaların kenarlarından tutun yukarı doğru kıvırın ve hafifçe üzerlerine bastırarak şekil verin.
- Çiçek hamurunuzu dikkatlice yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hamur bittiğinde 15 dakika tepside mayalanmasını bekleyin ve sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortasına çörek otu serpin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder