Malum ilkbahar geldi çilek mevsimi son hız devam ediyor. Ben de çilekleri değerlendireyim tazelenelim istedim. Tarif Kitcheninred'den denemesi bizden.
Malzemeler:
- 1 küçük kase (300 gr) toz şeker
- Aynı kase ile un (200 gr)
- Aynı kase ile tepeleme (ayıklanmış) çilek (350 gr kadar)
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya.
Yapılışı:
- Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları toz şekerle yaklaşık 2-3 dk. çırpın.
- Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karıştırın.
- Karışımı kalıba dökün.
- Çilekleri hafif bastırarak hamurun her yerine döşeyin.
- Önceden ısıttığınız fırının orta rafında, yaklaşık 35-40 dk. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder