MALZEMELER
- 150 gr tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay ince rendelenmiş havuç
- 1 paket instant maya(kuru maya)
- 2 mumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
- İç malzemesi için yeterince lor veya beyaz peynir
YAPILIŞI
- Öncelikle havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin.1 çay bardağı rendelenmiş havucu bir kenarrda bekletin.
- Bu sırada derin bir kabın içinde oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını sıvı yağını karıştırın.
- Yumurta ve tuzu da ilave edip tekrar karıştırın.
- Ilık sütün içinde kuru maya ve şekeri karıştırarak eritin ve hamura ekleyin ve karıştırın.
- Doğradığınız dere otunu ve 1 çay bardağı rendelenmiş havucuda ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilavesi yapın.
- Unu kontrollü şekilde ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru tarım saat sıcak bir ortamda üzeri kapalı olarak dinlendirin.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle bastırarak açın ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
- Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve öncede 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder