MALZEMELER
Hamuru için;
- 1 buçuk su bardağı ılık süt,
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- 50 gram tereyağı (erimiş),
- 2 yumurta (sarının biri üzerine),
- 3 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- 1 paket instant maya (10 gram),
- 4,5 - 5 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).
Üzeri için;
- Yumurta sarısı,
- Susam,
- Çörek otu,
- Ay çekirdeği içi.
YAPILIŞI
- Un haricindeki malzemelerin tamamı derin bir kap içerisinde karıştırılır.
- Üzerine kontrollü olarak azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 25 beze yapılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine hafif aralıklı bir şekilde dizilir.
- Şekillendirilen poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu veya çekirdek içi serpiştirilir.
- Hazırlanan sütlü poğaça, tepsi mayası için yarım saat dinlendirilir (tepside iyice mayalanacak).
- Tepside mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder