Pazartesi, Nisan 16, 2018

ÇİLEKLİ KEK




MALZEMELER


  • 2 yumurta,
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 250 g iri iri doğranmış çilek,
  • 2 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tutam tuz.


YAPILIŞI



  1. Yumurtaları, tuz ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Sütü ve yağı ekleyip çırpın.
  3. Limon suyu ve karbonatı küçük bir kasede iyice köpürene ve karbonat olabildiğince eriyene kadar karıştırın ve kek karışımına ekleyip çırpın.
  4. Unu azar azar ekleyerek normal Kek kıvamından daha koyu bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  5. Çilekleri nişasta ile harmanlayıp kek hamuruna ekleyin ve spatulayla karıştırın.
  6. 20-24 cm’lik bir kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru dökün.
  7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dk pişirin.

Hiç yorum yok: