Pazartesi, Nisan 02, 2018

ÇİLEKLİ CHEESECAKE





Daha önce yaptığım limonlu cheesecake tarifini yaptım, sadece limon suyu ve limon kabuğu rendesi koymadım.


MALZEMELER



  • 1,5 paket burçak bisküvi,
  • 100 gram tereyağ,
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 500-600 gram labne (400 gramlık paket kullandım),
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket (200 ml) sıvı krema,
  • 2 yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 3 tepeleme çorba kaşığı un,
  • 1 paket çilekli tart jölesi,


Süslemek için çilek dilimleri.

YAPILIŞI


  1. Kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.20 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım.
  2. Bisküvileri robotta çekin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Yumuşak kıvam istemiyorsanız sütü koymayabilirsiniz. 
  3. Kalıbın tabanına bu karışımı döküp bastırın. Buzdolabına kaldırın.
  4. Yumurta (oda ısısında olacak)ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın.
  5. Unu,krema, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmayın. Bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.
  6. En son labneyi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen bir karışım olacak.
  7. 20 cm'lik kelepçe kalıba karışımı yayıp Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup ısısını 150 dereceye getirin ve 1 saat pişirin.
  8. Pişince fırının kapağını açmadan çok az aralayıp soğutun. Fırından çıkardıktan sonra da oda ısısına gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.
  9. Ertesi güne kadar buzdolabında beklesin.
  10. Üzerini süslemek için tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çilek dilimlerini kekin üzerine istediğiniz şekilde dizip jöleyi dökün.(ister oda ısısına gelince süsleyin isterseniz ertesi gün). Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapın. 



Hiç yorum yok: