MALZEMELER
- 1 su bardağı çekilmiş fındık (üzeri için)
- 2 adet yumurta (sarısı içine, beyaz üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
YAPILIŞI
- Yumurta sarısı , pudra şekeri, sıvı yağ ve margarin çırpılır.
- Un , kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olana kadar yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır önce yumurta akına sonra fındığa batırılır, tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklşaık 20 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder