MALZEMELER
- 240 gr (1 su bardağı) süt
- 50 gr (1/4 su bardağı) sirke (üzüm-elma fark etmez)
- 350 gr (2+1/2 su bardağı) un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 200 gr (1 su bardağı) şeker
- 115 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1 buçuk su bardağı damla çikolata.
YAPILIŞI:
Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
- Kağıt kalıpları metal muffin kalıbınıza yerleştirin.
- Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın.
- Büyükçe bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Muffin kalıplarını tepelerinde kabarma payı bırakacak şekilde bu hamurla doldurun.
- Fırında 5 dakika pişirdikten sonra hemen fırın derecesini 190 dereceye düşürün.
- 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.
2 yorum:
iyi bir site
Teşekkür ederim
Yorum Gönder