MALZEMELER
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi için:
- 1 adet elma
- 5 adet kuru incir
- 5 adet kuru kayısı
- 1 tutam kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 kase fındık kırığı
- 1 yumurta akı
YAPILIŞI :
- Tereyağı, yoğurt, yumurta sarısı, sıvı yağ, karbonat, şeker, kabartma tozu, vanilya azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- İçini hazırlarken, kabukları soyulan elma rendelenir. İncirler ve kayısılar küçük küçük doğranır. Rendelenmiş elmalar kuru meyvelerle birlikte ayrı bir tencereye konur.Üzerine şeker eklenir ve pişirilir. Suyunu çekince kaşığı tarçın serpilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Kurabiye hamurundan bezeler kopartılır avuç içinde açılarak iç malzemesi koyulup, kapatılır. Avuç içinde yuvarlayarak, düzgün şekil alması sağlanır. Önce yumurta akına sonra da fındığa batırılır ve tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
5 yorum:
sade kurabiyeyi pek sevmem. içine birşeyler koyunca çok daha güzel oluyor. elinize sağlık sevda hanım
çok teşekkür ederim
Merhaba,
kurabiyeleri görünce anneciğimle içtiğim 5 çaylarını bir an hatırladım.
Ellerinize sağlık
iyi bir site teşekkürler.
Yemek Tarifleri
süper elinize sağlık
Yorum Gönder