Gönüllerdeki güzellikleri paylaşmak gibisi var mı... Sofra da yeme içmenin ötesinde dostlarla paylaşılan, sohbetler edilen, yüreklerimizdeki estetiği ve lezzeti sergilediğimiz bir alan değil midir. Her sofra ayrı bir anı ayrı bir paylaşımdır. Bu lezzetleri sizlerle paylaşmak ne güzel...
Pazartesi, Aralık 22, 2014
DEREOTLU POĞAÇA
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz.
İç için ; Zeytin ezmesi.(isteğe göre peynir, patates..)
Üzeri için yumurtanın sarısı.
Hazırlanışı:
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet dereotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun. Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok güzel işler yapıyorsunuz ben çok begendim
www.gunerinrenkleri.com
Yorum Gönder