Bu tarifi yabancı bir yemek sitesinden almıştım ama hangi ülkeye ait olduğunu kaydetmemişim. Benimki biraz aceleye geldiği için şekli tam istediğim gibi olmadı ama tadı çok güzeldi. Daha özenli yaptığınızda hem görüntü hem lezzet çok güzel oluyor.
MALZEMELER:
- 2 fincan un,
- 4 1/2 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 yemek kaşığı kabartma tozu,
- 2 yemek kaşığı kara kimyon (kişniş) tohumları,
- 1/2 yemek kaşığı tuz,
- 1/4 fincan tereyağı,
- 1 yumurta,
- 2/3 fincan süt.
YAPILIŞI:
- Bir kapta un, şeker, kabartma tozu, kişniş tohumları ve tuzu karıştırın.
- Tereyağını küp küp kesin.
- Başka bir kapta yumurta ve sütü çırpın. Ve un karışımına ekleyip yoğurun.
- Düz bir zemine un serpin ve hamuru 6-8 kez yoğurun.
- Yağlanmış bir kalıba veya tapsiye yayıp bıçakla sekiz parçaya bölün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 17-22 dakika pişirin.
7 yorum:
tariflerin hepside birbirinden güzel neden daha önce haberim olmamış....bundan sonra sık sık görüşmek üzere...ellerine sağlık....
teşekkürler, beğendiğine sevindim. her zaman beklerim
Sevdacığım çöreğin çok çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, bu da en kısa sürede yapacağım tarifler arasında! İlk fırsatta yaptığım pidenin resmini de yayınlayacağım!
Sevgiler!
Değişik bir tarif hiç tatmadığım eline sağlık görüntü süper Ebru
Burçakcığım,
beğendiğine sevindim,teşekkürler
pidenin resmini bekliyorum. sevgiler
Sevgili Ebru,
teşekkürler beğendiğine sevindim.
sevgiler
Sevgili Sevda'cığım,
Çörek harika gözküyor tatlım ellerine sağlık.Çok değişik geldi bana bayramdan sonra denemek istiyorum.Artık kiloları da hepten boşlamış durumdayım.))Ieşekkürler canım,sevgiyle kal..Umarım herşey dildeğin gibi gelişiyordur.Sevgiler..
Sevgili Gül,
Beğendiğine sevindim. Kiloları çok kafaya takmamak lazım. Herşeyden az yemek o sorunu hallediyor. Benim için yemek yemek de yapmak da bir sanat gibi.
SEVGİLER
Yorum Gönder