Salı, Temmuz 11, 2006

SARIMSAKLI VE BİBERİYELİ EKMEK

Tarif defterimden buldum bu ekmeği de. O kadar çok ekmek tarifi yazmışım ki ne zaman yazdım nerden yazdım karıştırıyorum. Kimlerden aldığımı keşke not etseydim, böyle bir web sayfasında yayınlayacağım aklıma gelmezdi. Şimdi not ediyorum artık ama eski tariflerin kaynakları çok karıştı.
Biberiyeleri de bahçeden kopardım, onu da dikmiş ev sahibimiz. Çok işime yaradı doğrusu. Yoksa taze biberiye zor bulurdum buralarda.

Biberiyelerin de fotoğrafını çekip hemen iliştirdim gördüğünüz gibi. Fotoğraf makinası elimden düşmüyor zaten. Zaten pek düşürmezdim de şimdi hiç ayrılmıyoruz.

MALZEMELR:

  • 3 su bardağı un,
  • 1 silme yemek kaşığı şeker,
  • 1/2 paket instant maya (7 gr),
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı su.

Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı biberiye yaprağı,
  • çok az tuz,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

  1. Unu derin bir kaseye alıp ortasına ılık suyla erittiğiniz mayayı dökün.
  2. şekeri, tuzu ve zeytinyağını da ekleyip yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat ılık bir yerde ya da oda sıcaklığında mayalandırın.
  4. Tekrar yoğurup şekil verin ve tepsiye yerleştirin.
  5. 30-45 dakika daha üzerini kapatıp mayalandırın.
  6. Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, kıyılmış biberiye yaprağı, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırıp ekmeğin üzerine sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derefırında 30 dakika kadar pişirin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevda merhaba..

Birsey soracagim, bu biberiye yapraginin ingilizcesini biliyormusun? Rosemerry mi acaba? Tesekkurler..

sevdamavisi dedi ki...

Haleciğim
tahmin ettiğin gibi rosemary ile biberiye aynı bitki