Gönüllerdeki güzellikleri paylaşmak gibisi var mı... Sofra da yeme içmenin ötesinde dostlarla paylaşılan, sohbetler edilen, yüreklerimizdeki estetiği ve lezzeti sergilediğimiz bir alan değil midir. Her sofra ayrı bir anı ayrı bir paylaşımdır. Bu lezzetleri sizlerle paylaşmak ne güzel...
Çarşamba, Temmuz 05, 2006
YUVARLAK KABAK DOLMASI
Bildiğimiz kabaklardan çok lezzetli ve farklı. Muğla'da ev yemekleri yapan lokantalarda var şu anda. Dolapta hiç buruşmadan ve çürümeden dört hafta kaldı. Nasıl bu kadar dayanabildi anlayamadım doğrusu. Bildiğimiz dolma harcı gibi yaptım. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda öldürdüm. Pirinç, salça, baharatlar (Beypazarı'ndan aldığım hoş kokulu dolma baharatı vardı onu kullandım ama adını hatırlamıyorum.Bir bitkinin çiçeklerine benziyor), tuz koyup biraz kavurduktan sonra kabağın ortasını çıkarıp doldurdum. Sonra da salçalı sosla pişirdim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder