Salı, Temmuz 04, 2006

LİMONLU MAHLEPLİ KURABİYE

Eşimin işten arkadaşları için yapmıştım bu kurabiyeleri. Çok olduğu için de bir kısmını dondurucuya koymuştum. Canımız isteyince hemen çıkarıyoruz. Ya da sürpriz bir misafir geldiği zaman. Şu anda dondurucu da poğaça, börek ve kurabiyelerim mevcut. Buyrun siz de konuk olun:))

MALZEMELER:
  • 1 yumurta ( sarısı içine, akı üzerine),
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ,
  • 125 gram margarin,
  • 3 çay kaşığı limon suyu,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 3 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu.

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri yoğurup hamur yapın. 0,5 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Üzerine yumurta beyazı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: