Perşembe, Temmuz 06, 2006

YOĞURTLU DENİZ BÖRÜLCESİ

Börülceyi çok alınca bir de yoğurtlusunu yapayım dedim. Yoğurt işin içine girince de çok güzel şeyler çıkıyor. Daha önceki tarifimde börülceleri nasıl temizleyeceğimi anlatmıştım ama kısaca bahsedeyim yine. Börülceleri haşlayıp kılçıklarını sıyırıyorsunuz. Tutup çektiğinizde çıkıyor. Ben önceden hazırlayıp dolaba koymuştum. Sadece dolaptan çıkarıp yapmak kaldı. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, limonsuyu, yoğurt ekleyip iyice karıştırdım. Üzerine de pulbiber serptim. Tuzlu olduğu için tuz kullanmıyoruz.

2 yorum:

Hanife dedi ki...

Ahh o borulceler yok mu?? Olsa da yesem soyle, yaninda hic bir sey aramam hatta. Benim icinde ye Sevda'cigim:))

sevdamavisi dedi ki...

benim de yeme dönemim sona erdi gibi, Ankara'ya döndüm de:)))