Perşembe, Temmuz 06, 2006

TARÇINLI KURABİYE



Kurabiye canavarı yine iş başında... Son zamanlarda hayatım kurabiyesiz çok anlamsız ve boş:)) Çayın yanında birşeyler yemeden yapamayanlardanım, yoksa çay içemiyorum. Kurabiye de çok yakışıyor çayın yanına.Bu tarifi de yoncacan.blogspot adresinden aldım. Yalnız şekeri biraz az geldi, tatlı sevenlere eklemelerini tavsiye ederim. Evde pudra şekeri kalmadığı için tozşekeri robottan geçirip kullandım ama pudra şekeri kadar iyi olmadı. Ama kurabiyelerin tadı herşeye rağmen güzeldi.

MALZEMELER:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri (az oluyor bence daha fazla koyun),
  • 3 su bardağı un,
  • 1 margarin (oda sıcaklığında)
  • tarçın,
  • isteğe bağlı dövülmüş fındık ve ceviz.

YAPILIŞI:

  1. Tarçın hariç tüm malzemeyi yoğurup hamur yapın.
  2. ceviz büyüklüğünde paeçalar koparıp, yuvarlayın ve tepsiye dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  4. Pişince fırını kapatıp içinde ılımaya bırakın.
  5. derin bir kapta tarçın ve pudra şekerşnş karıştırın.
  6. Kurabiyeler ılıyınce bu karışıma iyice bulayın.

Hiç yorum yok: