Salı, Temmuz 11, 2006

PANCAR TURŞUSU

Turşular hayatımızın vazgeçilmez yiyecekleri haline gelmiş çoktandır. Gerçi turşu yapma dönemi gelmedi ama pancarlar çoktaaan çıktı pazar tezgahlarına. Rengine bayıldığım bir sebze. Yaparken de her yanı kırmızıya boyadı. Tadı ve görüntüsüyle soframızı şenlendirsin de o bana yeter. Pazardan çok almıştım, birazını da salata yaptım. Eşimin arkadaşı gelmişti misafirliğe, pancar salatasına bayıldı. Fotoğrafını çekmediğim için yayınlayamıyorum ama bir daha ki sefere mutlaka sizlerle paylaşacağım. Tabi yapma fırsatı bulabilirsem, yoğun bir iş temposuna gireceğim de.

MALZEMELER:
  • 1 kg kırmızı pancar,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 su bardağı sirke (ben göz kararı yarısını su yarısını sirke koydum),
  • 1 su bardağı sirke,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

YAPILIŞI:

  1. Pancarları yıkayıp, haşlayın. Biraz diri olacak.
  2. Soyup, dilimleyin. Ben şekilli dilimleme aparatı ile yaptım, görüntüsü daha estetik oluyor.
  3. Kavanoza koyup üzerine başka bir kapta karıştırılmış dövülmüş ya da dilimlenmiş sarımsak, tuz, sirke ve su karışımını pancarların üzerine döküp alt üst yapın.
  4. Kapağını kapatıp bir köşeye kaldırın. 2-3 gün sonra turşunuz hazır.

4 yorum:

Hanife dedi ki...

Gecen gun taze pancari hasladim ve sarimsakli, sirkeli sosa yatirdim. Esim yedi ama pek begenmedi, tusu yapsan daha guzel olur dedi:) Oysa ben yemegini bile severim bunun. Tarifini deneyecegim..
Sevgiyle,

sevdamavisi dedi ki...

yoğurt ve mayonezle de çok güzel oluyor pancar. belki eşin sever.

Beyhan dedi ki...

Turşuya dayanamayan biri olarak yarın pancar alıp turşusunu kuracağım.Çünkü sizinki harika görünüyor,ellerinize sağlık.)

sevdamavisi dedi ki...

teşekkür ederim. gerçekten de turşular çok iştah açıcı oluyor. onlarsız hayat düşünülemiyor.