Çarşamba, Ocak 23, 2008

MAKARNA CİPSİ





Son zamanlarda blogları gezerken makarna cipsi gözüme takıldı. Cips sevmeyen ve nerdeyse hiç almayan biri olarak evde yapılmış cipsi çok merak ettim. Cips almamamın en önemli sebebi sağlıksız olması. Özellikle de içinde ne olduğu belirsiz bir yiyecek olarak görmem. Büyük bir merakla denedim çok da ilginç bir cips oldu. Kızım bayıldı ama bence kalın dokulu bir makarna olduğu için sert oldu. Tadı güzeldi ama yemekte zorlandık. Size önerim daha ince bir makarna seçerseniz gevrek ve lezzetli olur.



MALZEMELER:
  • Makarna,
  • Mısır unu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kızartmak için sıvıyağ.
YAPILIŞI:
  1. Makarnaları tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın.
  2. Tuz, karabiber ve mısır ununu karıştırıp makarnaları bu karışıma bulayın.
  3. Kızgın yağda kızartın.

4 yorum:

Meltem :-) dedi ki...

Sevdacım, ziyaretin ve iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Hayatım değişicek o kesin bazen çokda zor olacak tahmin ediyorum ama çok da güzel şeylerin beklediğine eminim:)
Bu arada türlü cipsleri seven ama bıçak gibi kesmiş biri olarak sanırım canım çektiğinde ilk bunu deneyeceğim. Çok da kolay.Ellerine sağlık.Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Sevdacığım biraz daha kızartırsan daha kıtır oluyor.Yoksa gevşek gevşek kalıyor.Çok da lezzetli ellerine sağlık.sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Ellerine sağlık, bende kızım için deneyeceğim ama ince bir makarnayla :))))
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Meltem'ciğim,
tabi ki güzel olacak. Umarım çok güzel günler geçirirsin. Ben de cips yemediğim için arada bu tarifi yapıyorum. sevgiler..

Serpilciğim,
aslında çok kızartmaya çalıştım kıtır kıtır oldu da sert bir kıtırdr sadece. yoksa gayet lezzetliydi. sevgiler..

Feyzacığım,
çok iyi olur canım. kızım bu haliyle bile çok sevdi. sevgiler..