Cuma, Haziran 02, 2006

TAŞLIK KAVURMASI

ana yemekler
Çocukluğumdan kalma bir tad olduğundan herhalde severim taşlığı. Babam çok sevdiği için sık sık alırdı biz de alıştık tadına. Sık olmasa da yapıyorum bazen o günleri çağrıştırıyor. Çok anlamlıdır ya çocukluğumuzu hatırlatan tadlar, kokular... O yaşlara duyulan bir özlem herhalde. Yapması da oldukça kolay. Taşlığı eğer temizlenmemiş yeri varsa temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın ki iyi pişsin. Zeytinyağında güzelce kavurun. Tuz, karabiber, nane, kekik ve pulbiber ekleyin. İsterseniz başka baharatlar da koyabilirsiniz.

2 yorum:

lezzetyolculugu dedi ki...

Merhabalar eşim taşlık çok sever her seferinde alır annesine gönderiririm pişirir birlikte yerler bu kez jest yapıp ben pişirecegim.Sadece kavurup baharatmı koyacağız.Soğandı biberdi başka bir şey yok yani ne kadar sürede pişer.Hayır ben ağzıma sürmedim şimdiye kadar sürmemde o yüzden piştiğini nasıl anlayacağım.
Teşekkür ederim sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Renginden rahatlıkla anlayabilirsin et gibi pişiyor zaten. ben iyice kızartırım. çok yumuşak olmaz zaten. suyunu çekip et gibi kızarınca indirirsin ateşten. Ben sadece baharatlı severim. başka türlü hiç denemedim. sevgiler.