Cuma, Haziran 02, 2006

LORLU TAZE FASULYE SALATASI

salatalar
Pazardan aldığım taze fasülyeden arta kalanları değerlendirmek için bu salatayı uydurdum. Bu arada Ege'de pazarlar çok güzel oluyor. Köylüler taze taze toplayıp satıyor. Doğal oldukları için de lezzetli oluyorlar. Eşim sebze yemezken buraya gelince hepsini yemeye başladı. Fasulyeleri önce haşladım, 15 dakikada haşlandılar zaten. Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleştirdim. Fasülyeleri de ekleyip biraz kavurdum. Karabiber, kimyon, pulbiber, tuz ekledim. Haşlanmış fasülyenin kokusunu pek sevmediğim için baharat çok koydum. Sonra daha ne koyabilirim diye buzdolabını karıştırırken bol miktarda lor olduğunu gördüm. Peynir çok sevdiğim için ondan da kattım. Balığın yanında garnitür olarak kullandım, değişik oldu.

Hiç yorum yok: