Cumartesi, Haziran 03, 2006

KAHVALTILIK EZME


kahvaltılık
Kahvaltıde ne yapacağım derdi çok bende. Renkli olsun, çeşit çok olsun isterim. Benim için çok özel bir öğündür kahvaltı. Sanki günün en güzel saati. Belki de iş güç nedeniyle çok nadir yapabilme şansımız olmasındandır. Hafta sonu da çalıştığım için bazı haftalar hiç yapamadığım kahvaltı. Sadece kahvaltı için değilatıştırma isteğimiz olduğunda da ihtiyacımızıkarşılayacak bir tarif. ANtep ezme de deniliyor bu tarife ama net bir bilgim yok bu konuda.

MALZEMELER:
  • Biber salçası,
  • Domates salçası,
  • dövülmüş ceviz içi,
  • sarımsak,
  • zeytinyağı,
  • sumak,
  • közlenmiş kırmızı biber,
  • sivri biber,
  • pul biber,
  • karabiber,
  • yeni bahar,
  • maydanoz,
  • kuru nane,
  • kuru kekik,
  • kuru soğan.

YAPILIŞI:

Malzemelerin miktarlarını yazmadım çünkü tamamen damak tadına göre koyuyorum. Siz de ona göre ayarlayabilirsiniz. sivri biberleri iytice kıyın.Kuru soğanı da rendeleyip suyunu sıkın. Közlenmiş kırmızı biberleri de kabuğunu soyup kıyın. Bir kaba domates ve biber salçalarından istediğiniz miktarda koyun. sarımsakları da belli olmayacak şekilde dövün ya da doğrayın onu da buraya ekleyin. Biberleri, dövülmüş cevizleri, kuru soğanı,zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve tüm baharatları da ekleyip iyice karıştırın. İştah açıcı bir karışım oluyor.

Hiç yorum yok: