Salı, Haziran 27, 2006

AVAKADO SALATASI

Avakado bildiğimiz meyvelerden çok farklı özellikler taşıyor. Ancak salata, sos, garnitür vb. olarak tüketilebilen, direkt yemeye kalktığınızda sizi hayal kırıklığına uğratacak bir meyve. Ben de Avakadoları değerlendirdim son zamanlarda. Buzdolabında uzun süre kalmasına karşılık hiç bozulmamış üstelik kestiğim halde. İleride yaptığım diğer tarifleri de sizlerle paylaşacağım.

MALZEMELER:

  • 1 avakado,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 taze soğan,
  • 1-2 dal maydonoz,
  • 1-2 dal dereotu,
  • 1 közlenmiş kırmızı biber (olmadığı için katamadım),
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı köri,
  • 1 yemek kaşığı doğranmış zeytin,

YAPILIŞI:

Avakadoyu soyup çekirdeğini çıkardıktan sonra çatalla ezin. Doğranmış taze soğan, maydonoz, dereotu ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Sonra zeytinyağı, köri, limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp zeytinle süsleyin.

Hiç yorum yok: