Çarşamba, Mayıs 31, 2006

TEREYAĞDA ALABALIK


Burası denize bir saat olmasına rağmen maalesef pek balık gelmiyor. Sadece cuma günleri gelen alabalıkçıdan alabiliyoruz. O yüzden cuma günleri bizim balık günümüz. Yalnız canlı getiriyor, çok taze ve lezzetli oluyor. Hem tadı da bildiğimiz alabalıklardan farklı. Doğal kaynak sularında yetişiyor. Mısır ununa bulayıp tereyağında kızartıyorsunuz. Eşim yaptığı için fazla bilgim yok ama yemesi nefis oluyor. Tereyağını da köylülerden alıyoruz, tereyağı da yemezdim eskiden ama lezzetli olabiliyormuş. Doğal yaşam gibisi var mı? Balığın yanına da taze fasülye salatası yaptım kendi uydurduğum bir tarif. Onu da ayrıca anlatacağım.

Hiç yorum yok: