Çarşamba, Ağustos 01, 2007

KARIŞIK DUYGULAR


Havalar çarptı hepimizi, boğularak acı çekiyoruz kavurucu ısıda. Bundandır belki anlamsız bunalımım... Elimi kaldırmaya gücüm yok olsa da kaldırmak istemiyorum ki. Bir de yemek yapan olsa... Kim koşar yardımına, gözüm yollarda ama yok. Bunalımlı günlerimde uzanıp sere serpe yapayalnız yatmak isterim, sorumluluk olmadan... Kim bırakır ki kendinle başbaşa. Kızım tepemde mızırdanıyor son zamanlarda hep mızırdanıyor zaten. Ne zaman yeni bir eve taşınıp kreşe başladı onu tanıyamıyorum artık. O şirin, kendine yetebilen, ağlamayı bilmediği sanılan güzel kızım gitti, hırçın, ağlayıp duran bir kız geldi.Oysa öyle olmaması için ne çok emek vermiştim. Kitapları hatmetmiştim. Geçici bir dönem olduğunu varsayıp hayatıma devam etmeye çalışıyorum. İş yorgunluğu, yol yorgunluğu, evdeki bekleyen işler, ilgilenmem gereken bir çocuk ve eş...Kızım da hasta olduğu için başında sabahla her gece. Uyku nasıl birşeydi hatırlayamıyorum. Hafızamı yokladım ama bir bilgi gelmedi:)) Oooooof offfff yalnız kalmak istiyorum, parmağımı bile kıpırdatmadan. Ne zaman hayatımda bir yenilik olsa böyle oluyorum, deli miyim neyim. Sanırım ciddi bir adım atıp bunun sebebini bulmam ve aşmam lazım. Ben de sıradan bir hayat yaşamak ve günlük hüzünlerle, sevinçlerle uğraşmak istiyorum. Eşim "sana bir format atmak gerek" diyor, sanırım haklı. Çocukluğuma mı gitsem acaba belki sorunu çözerim:)) Yıllar önce yaşanmış, yetiştirme hatalarının izleri bu yaşlara kadar taşınıyor ve her yerde karşımıza çıkıyor. O nedenledir ki kızımı yetiştirirken hata yapmayayım ya da en aza indirgeyeyim diye çok yoruluyorum bazen. Bu da yanlış belki, bu kadar zor olmamalı ... "Sevgi " sanırım sihirli kelime.


Tatile ihtiyacım var ve benden hiçbir şey beklenmeyen bir yere. Gel tatil gel....Masmavi derinliklere dalıp sadece suyun fısıltısını dinlemek istiyorum. Düşüncelerimden bile arınmış olarak sadece su sesi. Düşüncesi bile ferahlattı. Ruhumu okşayan bu sesle dinginleşmek ve arınmak... Daha ne olsun.

6 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevda'cığım,
Sanırım dönem dönem hepimizin yaşadığı duygular bunlar. O kurulu düzenin dışına çıkıp özgür olmak sadece içimizden gelen şeyleri yapmak istiyor insan bazen. Hem çalışıp hem ev kadını hem iyi bir anne ve eş olmak gibi uzayıp giden bir listenin sonucunda böyle arada durup sorgulama durumu ortaya çıkıyor. İyi bir tatile ve dinlenmeye ihtiycın var. Umarım bir an önce aklındaki tatili geçekleştirebilirsin ve bir senelik eneji depolayabilirsin. :))
Sevgiler,

Damak Tadı dedi ki...

Canım Sevdam,
Bazen böyle gel gitler olur canım yaşantımızda,sen yine de kendini bırakmamaya çalış.Belki de naz yapıyorsun bellimi??Canım sen eşine kavuştun ya gerisi boş.Hepsi gelip gecici şeyler.Çok yorulduğun ve düzenin değiştiği için bunlar.Düşünsene hem iş hayatın,hem oturduğun ev ve ağırlardığın misafirlerin.Hemen biraz geriye dönüp bir bak,kısa zamanda neler yaşamışsın?Mesela;ben hemen gelip sana el uzatmayı çok isterdim canım.)Çok şükürler olsun canım bu gününe.))
Çok öpüyorum canım seni.Mutlu kalın her daim.

Sevgilerle.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Sevda:) Herşey üst üste gelince böyle oluyor galiba. Bir de insan herzaman canlı, enerjik olamıyor ki. Bazen bizim de pilimiz bitiyor. Hele de çalışan bir anne olunca...Umarım en kısa zamanda tatile çıkar, güzelce dinlenirsin. Öptüm:)

Adsız dedi ki...

Canım ya ne kadar da hüzel anlattın insan bazı zaman geliyor ki kendinden bile bıkıyor bırak gerisini
en kısa zamanda sular alıp götürsün seni tüm düşüncelerin her şey geride kalsın sağlıklı ve dinç dönesin

Adsız dedi ki...

Selam,
Çok haklısınız tatil insan hayatının sigortası.Ben de Ankara'-
lıyım ve bu sene hıc tatil yapmadım.3-5 gunde olsa denıze ve
kafamı bosaltmaya cok ıhtyacım var.
Çocuk konusunda da cok haklısınız,
sihirli kelime 'sevgi'olsa gerek.
İyi bir tatil yapmanızı dilerim.
Sevgi ile kalın,Nazan Aksu

sevdamavisi dedi ki...

Burçinciğim,
çok haklısın canım bu kadar sorumluluk bir süre sonra insanı yoruyor ve durup dinlenmek istiyor ama ne mümkün:)) gelip geçici şeyler neyseki bir süre dinlenince tekrar başlayacağız yaşamaya. evet bir an önce tatile gitmek istiyorum... teşekkürler canım güzel dileklerin için sevgiler...

Gül'cüğüm,
canım çok haklısın herşey yoluna girdi ve ben sanırım boşlukta kaldım:)) sorunlar büyük oranda geçince şaşırdım herhalde. Onlarla yaşamaya da alışmışım. Benim sorunum alışma sorunu aslında değişikliklerde hep bocalarım. Canım herşey geride kaldı ya çok şükür ben de alışacağım elbette. öpüyorum canım..

Seblacığım,
haklısın canım. insan zaman zaman yoruluyor ve dinlenmek istiyor. gel tatil gel. kafamı dinlemem gerekiyor sanırım. teşekkürler canım. sevgiler..

Yeşimciğim,
ne güzel dilekler bunlar özetlemiş bana gerekeni. teşekkürler canım. sevgiler..


Sevgili Nazan,
Ankarada yaşayanlar iyi bilir tatilin gerekliliğini ve kıymetini. bu şehirden kaçmak çok iyi geliyor. haydi tatile...