Pazartesi, Ağustos 13, 2007

KÖFTELİ İSTİM KEBABI



Malum yaz mevsiminde patlıcan çok oluyor ve nasıl değerlendirsem diye düşünüp duruyorum. Malum patlıcanlı tarifler genelde yağlı oluyor ve bu mevsimde ağır oluyor. Ben de patlıcanları ızgara yaparak deneyeyim dedim. Sonuç mu itiraf etmeliyim damak tadıma pek uymadı. Sanırım çok az yağla kızartmak daha iyi sonuç verebilirdi. Ben yine de yayınlamak istedim yemeğimi bir alternatif sunabilmek için.
MALZEMELER:
  • Yarım kilo köftelik kıyma,
  • 1 kilo patlıcan,
  • Yarım ekmek içi,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kekik (istediğiniz baharatlardan koyabilirsiniz)


YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları alacalı soyup uzun uzun dilimleyin ve tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu sıkıp kurulayın.
  3. Patlıcanları kızartın. Ben ızgarada kızarttım ama yağda da kızartabilirsiniz.
  4. Köfte malzemelerini karıştırıp ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
  5. Yağını süzdürdüğünüz patlıcanlardan iki dilimi çapraz olarak üstüste koyun, köfteyi de tam ortasına yerleştiirip üzerini kapatın.
  6. Kürdan saplayıp domates ve biber de gerçirin kürdana.
  7. Salçalı sos hazırlayıp fırına verin.

10 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Sevdamavisi canım nasıl bir damak tadı bu anlamadım :) Kebap tek kelimeyle şahane görünüyor.
Belki patlıcanlar tam közlenmemişlerdir ondan tadı sana hoş gelmemiştir.
Tarifi bir patlıcan severle paylaşmış durumdasın, ellerine sağlık canım.:)
Sevgılerle

sevdamavisi dedi ki...

Ayşeciğim teşekkürler canım. sanırım tam yumuşamadığı için beğenmedim. fırında pişer diye düşündüm ama olmuyormuş öyle. bir daha ki denemem daha iyi olacak. sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Sevda fotoğraf çok canlı görünüyor. Patlıcanlı kebapların yağı beni de hep düşündürmüştür.
Ha patlıcanlı kebap demişken Tokat'ımın Tokat kebabı pek güzeldir. Yolun düşerse beklerim :))
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burcucuğum,
Tokat'a da mutlaka yolum düşecektir , gezmediğim yer kalmayacak çünkü. mutlaka uğrarım canım. sen de o güzel kebabın tadına baktırırsın artık. sevgiler..

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Zaten patlıcan yağla buluşmadan asla o güzel tadı almak mümkün olmuyor .Ama sağlık açısından sizin yaptığınız en doğrusu .Görüntü de şahane ye beni diyor yaniii.
Ellerine sağlık canım gayet sağlıklı bir kebap olmuş bu ...

Burçin Birdane dedi ki...

Sevda'cığım,
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
Sevgiler,

HULYA dedi ki...

Sevda'cığım,
Patlıcanlar çok güzel görünüyor.Tadı da burdan güzel gibi.Ben de mümkün olduğunca yaüğda kızartmamaya çalışıyorum sebzeleri biraz daha az lezzetli oluyorlar belki ama daha sağlıklı.Ellerine sağlık.Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Teşekkürler hayatcığım,
beğendiğine çok sevindim. bir daha ki denememde sanırım daha iyi yapacağım. sevgiler..

Burçinciğim,
çok teşekkürler canım. sevgiler...

Hülyacığım,
teşekkürler canım. haklısın tabi ki sağlık da önemli. çocuk olunca daha bir düşüyor insan sağlıklı beslenmeye. sen daha iyi bilirsin canım. sevgiler

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

SEVDACIĞIM, PATLICAN YEMEĞİN ÇOK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR, HİÇ TE IZGARADA YAPILMIŞ GİBİ DEĞİL DOĞRUSU!
SUNUMUN MÜTHİŞ, GÖZ ALICI!!!
ANNEM DE IZGARADA YAPINCA YUMURTA FIRÇASI İLE HAFİF YAĞLIYOR PATLICANLARI! ARTIK BİZDE KIZARTMA YOK! iNAN BANA YAĞDA KIZARMIŞ GİBİ LEZZETLİ AMA BİR O KADAR DA HAFİF!
KARNIYARIK MÜTHİŞ OLUYOR O ŞEKİLDE!
ELLERİNE SAĞLIK TATLIM!

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
çok iyi bir fikir ben de öyle deneyeyim. basit gibi geliyor ama aklıma gelmemişti doğrusu. Teşekkürler canım. öpüyorum.