Çarşamba, Ağustos 15, 2007

SUCUKLU VE PATATESLİ BÖREK


Davet yemeklerimin hepsini yayınlamadığımı farkedince bir telaş yayınlamaya başladım. Çok tarif birikmeye başladı çünkü. Bir an sizlerle tariflerimi buluşturmak istedim. Erken kalkan yol alır derler.

MALZEMELER
  • 2 yufka,
  • 3 patates,
  • 1 yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • ½ çay bardağı sıvıyağ,
  • 100 gram sucuk,
  • 1 tutam maydanoz,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.
YAPILIŞI
  1. Patatesler haşlayıp soğuyunca rendeleyin. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları koyup karıştırın.
  2. Diğer tarafta sosunu hazırlayın. Süt, yumurta ve sıvıyağı çırpma teli ile çırpın.
  3. Yufkayı serip sekize bölüyoruz. Fırça ardımı ile sostan yufkaya sürüyoruz.
  4. Patatesli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Tepsiye dizip üzerine de sostan sürün.
  5. Bir bıçakla üzerine çizik atıp dilimlenmiş sucuk, domates ve biber yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: