Perşembe, Ağustos 16, 2007

MANTARLI ENDİVYEN SALATASI VE SEMİZOTU SALATASI


MANTARLI ENDİVYEN SALATASI


Endivyen seven biri olarak(zaten ot deyince akan sular durur) bulduğum her yerde alıp salata yapıyorum hatta sade de tüketiyorum. Kesinlikle çok lezzetli bir ot. Başka kullanım alanı var mı bilmiyorum, önerileriniz varsa değerlendirebilirim arkadaşlar.

MALZEMELER:
  • Endivyen,
  • Haşlanmış mısır,
  • Mantar,
  • Taze nane,
  • Maydonoz,
  • Tuz,
  • Limon,
  • Zeytinyağı.

YAPILIŞI:

  1. Mantarları yıkayıp limonlu suda haşlayın. Yumuşayınca ocaktan alıp soğuk sudan geçirin ve ince ince dilimleyin.
  2. Endivynleri yıkayıp doğrayın.
  3. Haşlanmış mısırları, mantarı, ince doğranmış taze nane ve maydonozu, endivyeni bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu gezdirip iyice karıştırın.





SEMİZOTU SALATASI

MALZEMELER:

  • Semizotu,
  • Yoğurt,
  • Tuz,
  • Zeytinyağı,
  • Karabiber.

YAPILIŞI:

Yıkanmış ve doğranmış semizotunu, çok az zeytinyağı (isterseniz), tuz ve karabiberi derin bir kapta iyice karıştırın. Zeytinyağını üzerine de gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: