Perşembe, Ağustos 16, 2007

MAHLEPLİ POĞAÇA

Eskiden Ramazanlarda yapılırmış mahlepli poğaça. Hala yapılıyor mu bilmiyorum. Eski alışkanlıklarımız pek kalmadı ama arada hatırlatmak için yapabiliriz bence. Ramazan da şart değil zaten her canımız istediğinde yapıp sevdiklerimizle paylaşmak gibisi var mı.

MALZEMELER:
  • 2 çay bardağı yoğurt,
  • 3 su bardağı un,
  • 60 gram margarin,
  • 1 tatlı kaşığı mahlep,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 çay kaşığı toz şeker,
  • 1 yumurtanın sarısı,
  • Tuz,
  • 1 çorba kaşığı çörekotu.

YAPILIŞI:

  1. Yoğurt, mahlep, toz şeker, un, kabartma tozu ve oda ısısında yumuşatılmış margarini yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  2. Bu topları yağlanmış fırın tepsisine dizip yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok: