İkinci kekimiz de geldiiiiii. Denerken hayır bu tarif tutmayacak, bu kıvamla asla keke benzemeyecek dediğim , pişince ise tadına bayıldığım bir kek oldu. Katı kıvamlı olduğu için tarifi değiştirsem mi diye düşünmüştüm ama aynen denemeye karar verdim. Neyse ki riske girip değişiklik yapmamışım. İçinde elma da olduğu için yumuşak ve lezzetli oldu. Şiddetle tavsiye edilir. Hem de besleyici oluyor. Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile yedirebiliriz.
MALZEMELER:
- 3 yumurta,
- 2 su bardağı un,
- 1 su bardağı sıvıyağ,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı ceviz,
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç,
- 1 rendelenmiş elma,
- 1 kabartma tozu,
- 1 vanilya,
- 1 tatlı kaşığı tarçın.
YAPILIŞI:
1.Yumurta, yağ ve şekeri iyice çırpıyoruz.
2.Sırası ile un, havuç, elma, tarçın, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
3. Önceden ısıtılmış 175-180 derecede 30-45 dakika pişiriyoruz.
5 yorum:
İşte bu benim kekim:) Annemin özel tatları arasındadır, çocukluğumdan beri en çok sevdiğim lezzetlerden. Eline sağlık:)
Ellerine sağlık kekin nefis olmuş. Arkadaşımda yapıyor bu tariften bayılıyorum tadına. Ama ben senin tarifinden yapıcam.;)
ben de cok severim, icinde havuc ve ceviz olan keklere bayılırım, nefis!
sevgiler
gorki
bende havuçlu keki çok severim.ellerine sağlık canım.çok güzel görünüyor.
sevgiler
Seblacığım,
ne mutlu bana seni güzel anlara gönderdim:))teşekkürler canım. sevgiler..
Aslıcığım,
teşekkür ederim. sen de benim gibi telaşlanma tutmayacak diye. çok güzel oluyor. sevgiler..
Gorkiiciğim,
beğendiğine çok sevindim canım. teşekkürler. sevgiler..
Ceytciğim,
çok teşekkürler. sevgiler...
Yorum Gönder