Pazartesi, Ağustos 06, 2007

MISIRLI PİRİNÇ KÖFTESİ

Büyük bir hızla yemek tariflerimi vermek istedim. Hem kendimi sıcağın verdiği rehavetten kurtarmak hem de biriken tariflerimi bir an önce sizlerle paylaşmak için.

MALZEMELER:


1 su bardağı pirinç,
2 yumurta,
½ su bardağı mısır tanesi,
3 çorba kaşığı un,
½ paket kabartma tozu,
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 su bardağı mısır unu,
2 dal maydanoz,
Tuz.
Kızartmak için:
Sıvıyağ.


YAPILIŞI:


Pirinci tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Maydanozları yıkayıp kıyın.
Yumurta, kabartma tozu ve unu çukur bir kasede çırpın. Peynir, haşlanmış pirinç, mısır, kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip harmanlayın. Elinizi una bulayıp hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Köfteleri elinizde yuvarlayıp mısır ununa bulayın.
Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ilave edip çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

7 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevda canım,
Ne kadar lezzetli görünüyorlar.Tam da benim sevdiklerimden hemen deneyeceğim.Ellerine sağlık bitanem.Peynir topların ise muhteşemler.))Harika lezzetler hazırlamaya başladın eşin geldiğinden beri canım.))Allah ağız tadınızı bozmasın.Afiyetler olsun.Sevgilerimle..

Öpüyorum.

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
Beğendiğine çok sevindim canım. Kendi evime kavuşunca mutfağa koştum umarım böyle gider. Sağol canım senin de ağzını tadı hiçbozulmasın. sevgilerimi yolluyorum.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Bayıldım ben bu köfteciklere :)) hem şık hem çok lezzetli görünüyorlar ben de denemek üzre çıktı aldım hemen
Ellerine sağlık
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burcucuğum,
çok teşekkürler canım beğenmene sevindim. gerçekten de çok lezzetli oldu kendim yaptım diye söylemiyorum:)) sevgiler canım

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Gerçekten çok değişik ve hoş olmuş .Et yemeklerinin yanına da garnitür yerine oldukça yakışır bence .Ramazan yaklaştıkça böyle değişik fikirlere ihtiyaç duyuyor insan .Ellerinize sağlık peynirli toplar da bir o kadar güzel gözüküyor ...

Safran dedi ki...

Harika bir tarif bu sevgili Sevda, ilk fırsatta denenecek ve yerken kulakların çınlatılacak, sevgiler :)

sevdamavisi dedi ki...

çok teşekkür ederim canım farklı bir fikir sunabilmişsem ne mutlu bana. sevgiler..

Safrancığım,
çok teşekkürler canım. sen andıkça kulaklarım çınlayacak:)) sevgiler