Çarşamba, Ağustos 15, 2007

LAVANTALI KURABİYELER

Hayat eskidende mi rutindi yoksa modern şehir yaşamı mı bu hale getirdi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Belki de benim hayatımdaki, iş saatlerimdeki düzensizlik bu rutinliği gözden kaçırmama neden oluyordu. Aynı saatlerde kalkıp herkes gibi işe gitmenin hayatımdaki farklılığı rutinliği olsa gerek. Aynı saatlerde aynı insanlar aynı servislere binip işlerine yetişmeye çalışıyorlar. Her gün aynı filmi izler gibiyim. Bir dakika bile şaşmamalarına şaşıyorum inanın. Spor yapmaya çıkan hanımefendi bile "bugün çıkmayayım" ya da "10 dakika geç veya erken çıkayım" diye düşünmüyor daha çok ilginç bulduğum nokta. Canımızın dışarı çıkmak istemediği, koşmak istemediği bir gün olmaz mı. İnsanlarla tanışıyoruz artık hiç konuşmasak da. Bakışlarımızla selamlaşır gibiyiz. Bakarken az sonra lacivert servis arabası gelecek ve arabasında eşi ile bekleyen bayan inip servise binecek. Her gün geç gelen bayan yine zor yetişecek servisine. Bugün erken çıkıp yetişeyim demiyecek çünkü. Bu rutinlik bana göre değil, kesinlikle değil. Huzuru severim ama kalıplar içinde yaşamayı değil. Belki bir süre bu yaşayışı çekeceğim, sonra istediğim hayatı istediğim özgürlükte yaşamak için yüreğimin bulunduğu şehre mutlaka yerleşeceğim. Bunu yapacağımı biliyorum. Bu da rutin hayatımın monotonluğunu bozuyor.Çünkü insanlar hayal kurmayı, hayatını planlamayı çoktan bırakmış. Hadi hayatımıza ve hayallerimize sahip çıkalım, buuna her zaman ihtiyacımız var.

MALZEMELER:
  • 125 gram margarin,
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı lavanta,
  • 1 çay bardağı kaynar su,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu,
  • 1 çorba kaşığı limon suyu,
  • Aldığı kadar un.

Üzerine: Kavrulmuş fındık.

YAPILIŞI:

  1. Margarin ve tereyağını yoğurma kabına alın.
  2. 1 çay bardağı kaynar suda lavantayı demleyip süzün.
  3. Lavantalı suyu yoğurma kabına ekleyin.
  4. Toz şeker, haşhaş tohumu, limon suyu ve un ilave edip kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hazırladığınız hamuru rulo haline getirip, streç filme sarın. Buzlukta bir saat bekletin. Daha sonra bir parmak kalınlığında dilimler kesin. Ortalarına birere adet fındık yerleştirip fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 15 dakika pişirin.

4 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Rutini hayalleriyle, mutfağıyla da olsa bozan kadıncıkları pek seviyorum :))
Kurabiye nefis görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burcum,
o nasıl bir cümle dumur oldum. Bir an anlamaya çalıştım, öyle ilginç kurmuşsun ki cümleyi:))
bir an insan iyi mi kötü mü anlayamıyor:)) öpüyorum canım, teşekkürler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevda'cığım,
Hem kurabiye hem de aşağıdaki börekler harika görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

sevdamavisi dedi ki...

Burçinciğim,
çok teşekkürer canım. sevgiler