Perşembe, Ağustos 16, 2007

DİLİM BÖREK

Arkadaşlarla sofraya oturup karnımızı güzelce doyurduktan sonra hatırladım fırında böreği unuttuğumu. Neyse ki zaman ayarı olduğu için sorun olmadı ama arkadaşların yiyecek yeri kalmamıştı. Yine de ben ikram ettim tadına baksınlar diye. Ne de olsa o kadar emek harcamıştım ve yemeden bırakmayacaktım. 5-10 dakika sonra böreğin yerinde yeller esiyordu. Kesinlikle sıcacık ikram etmenizi öneriyorum çok lezzetli oluyor.


MALZEMELER
  • 3 yufka,
  • 500 gram patates,
  • 2 su bardağı süt,
  • 5 çorba kaşığı margarin,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 demet maydanoz,
  • Tuz,
  • Kırmızıbiber.


YAPILIŞI

  1. Sütü kaynatın. Patatesi soyup rendeleyin ve süte karıştırın. Margarini katıp koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kıyılmış maydanozu, peyniri ve kırmızıbiberi patateslere ekleyin. Harç ılıyınca üç eşit parçaya bölün.
  3. Sırayla yufka ve harç olmak üzere dizin. En üste harç yayın ve rulo yapın. 12 saat buzdolabında bekletin.
  4. Dilimler halinde kesip yumurta sarısı sürüp 230 derece fırında pişirin.

4 yorum:

cekirdeksizuzum dedi ki...

Annem bu börekten yapıp rulo halindeyken donduruyor ve bana veriyor. Ben de misafir gelmeden buzluktan çıkarıp dilimleyip pişiriyorum çok rahat oluyor. Ellerinize sağlık...

sevdamavisi dedi ki...

Çok iyi fikir çekirdeksizüzüm. Sürpriz misafirlerde ya da vaktimiz olmadığında pratik oluyor. Annen işi biliyor. sevgiler

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Hepsi harika gözüküyor ama ben en çok bu böreği beğendim:) Patatesli böreğe bayılıyorum. Senin böreğin de nefis gözüküyor. Denemem lazım:) Öpüyorum:))

sevdamavisi dedi ki...

Seblacığım,
çok teşekkür ederim canım. gerçekten de patates hoş bir tat veriyor böreğe. sevgiler