Perşembe, Ekim 12, 2006

MANTARLI BÖREK




Bir kaç gün önce iftarda ne yapsam derken arayıp buldum börek tarifini. Diğer yemeklerle uğraşınca böreğe fazla zaman ayıramazdım o nedenle pratik olsun diye yaptım. İç malzemesi zengin olduğundan sanırım lezzetli oldu. Zaten mantarın girdiği herşey lezzetlidir benim gözümde. Eşim de benim yemeklerimi çok özlemiş, ancak ayda birkaç gün yiyebildiği için. Bugün geliyor, ona güzel yemekler hazırlamak istiyorum. Neyse ki bir hafta kadar kalacak, kızım da çok sevinecek bu işe....


MALZEMELER:
  • 10 adet milföy hamuru,
  • 1 yumurtanın sarısı,
  • 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi.

İç Malzemesi:

  • 300 gram haşlanmış mantar,
  • 3 sivri biber,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 300 gram kıyma,
  • 2 adet domates,
  • karabiber,
  • kekik
  • tuz.

YAPILIŞI:

  1. İnce doğranan soğanları tereyağda kavurun, mantar ve biberleri de kıyıp ekleyin. Ben mantarları limon suyu ve tuz eklenmiş suda haşladım. Görüntüsü de güzel oldu.
  2. Kıymayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Biraz kavrulunca rendelenmiş domates, tuz, karabiber ve kekik ilave edip karıştırın.
  3. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  4. Milföyü unlayıp merdane ile ince bir şekilde açın.
  5. Mantarlı soteyi yufkanın üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra hamurun iki ucunu içeri doğru birleştirin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp kaşar rendesi serpin. Ben kaşar sevdiğim için biraz fazla serptim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

2 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Merhaba
bu tarifi ilk fırsatta yapacağım. Çok pratik görünüyor. Tam evdeki malzemelerime göre
tarif için teşekkürler
Pınar

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Pınar,
gerçekten çok kolay ve pratik bir tarif lezzetli de oluyor. Her zaman beklerim. sevgiler