MALZEMELER
- 1 yumurta+1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek),
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
- 1 çay bardağı zeytinyağı,
- 4 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 çay kaşığı tepeleme pudra şekeri,
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldığı kadar un,
- İçi için peynir.
YAPILIŞI
- Tüm malzeme sıvılardan başlayarak eklenerek yoğrulur. U yavaş yavaş eklenir. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine peynir vb. konup istenilen şekil verilerek tepsiye dizilir.
- Üzeine yumurta sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder