MALZEMELER
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 500 gram konserve ananas,
- 1/2 çay bardağı ananas konservesinin suyu.
Alt tabanı için
- 1 çay bardağı toz esmer şeker,
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağı.
YAPILIŞI
- Şekeri tavada eritip karamelize olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve kek kalıbının dibine yayın. Ya da tepsiyi yağlayıp şekeri kek kalıbının dibine yayıp 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
- Kek için yumurtayı derin bir kaba alın üzerine yarım çay bardağı ananas suyu ilave edip köpürene kadar çırpın ve şekeri ilave edin şekeri de iyice çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırptıktan sonra yavaş yavaş unu ilave edip boza kıvamında kek harcımızı hazırlayın.
- Ananasları karamelize ettiğiniz şekerin üzerine kalıbın dibine dizin. Üzerine kek harcını döküp iyice yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekin üzeri güzelce kızarana kadar pişirin kekin içini kontrol edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder