Salı, Nisan 24, 2018

ANANASLI KEK




MALZEMELER

  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  •  500 gram konserve ananas,
  • 1/2  çay bardağı ananas konservesinin suyu.

Alt tabanı için 

  • 1 çay bardağı toz esmer şeker,
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağı.


YAPILIŞI


  1. Şekeri tavada eritip karamelize olunca tereyağı ekleyip karıştırın ve kek kalıbının dibine yayın. Ya da tepsiyi yağlayıp şekeri kek kalıbının dibine yayıp 200 derece fırında 5 dakika pişirin.
  2. Kek için yumurtayı derin bir kaba alın üzerine yarım çay bardağı ananas suyu ilave edip köpürene kadar çırpın ve şekeri ilave edin şekeri de iyice çırpın.
  3.  Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırptıktan sonra yavaş yavaş unu ilave edip boza kıvamında kek harcımızı hazırlayın.
  4. Ananasları karamelize ettiğiniz şekerin üzerine kalıbın dibine dizin. Üzerine kek harcını döküp iyice yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekin üzeri güzelce kızarana kadar pişirin kekin  içini kontrol edin.



Hiç yorum yok: