Salı, Nisan 10, 2018

PORTAKALLI KURABİYE


MALZEMELER


  • 2 ader oda sıcaklığında yumurta (bir tanesinin akı üzerlerine sürülecek),
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı ılık süt,
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 kabartma tozu,
  • 1/2 çay kaşığı karbonat,
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı).

YAPILIŞI


  1. Yumurta, toz şeker derin bir kapta karıştırılır.
  2. Süt, sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırılır. 
  3. Azar azar un ve kabartma tozu da  ilave edildikten sonra hamur iyice karıştırılır.
  4. Unu azar azar eklenerek ele yapışan ve biraz zor şekil vereceğiniz , yumuşak bir hamur yoğrulur.
  5. Hamurdan parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  6. Şekil verdiğiniz hamuru aralıklı olarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin ve üzerine yumurta akı sürün ve kırık ceviz serpin.
  7. Önceden 180 derecede ısınmış fırında ,üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: