Cuma, Mart 23, 2018

LAUGENBRÖTCHEN (MİNİ ALMAN EKMEĞİ)



MALZEMELER

  • 1 paket yaş maya,
  • 2 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 2 su bardağı ılık su,
  • 100 gr. tereyağı,


Haşlamak için:

  • 1 paket karbonat ya da kabartma tozu,
  • 2 litre su.

Üzeri için:


  • Susam, iri tuz, kaşar rendesi (istediğinizi kullanabilirsiniz).



YAPILIŞI


  1.  Ilık  sütte mayayı şeker ile birlikte eritelim. Tuzu ilave edelim, tereyağını ekleyelim, unu ilave edip suyunu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Üzerini kapatıp bir saat kadar 3 katına gelene kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. 
  4.  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine mini ekmeklerimizi alalım üzerini kapatalım ve 20-25 dk mayalanmaya bırakalım.
  5. Derin bir teflon tavaya 2 litreye yakın sıcak su koyup kaynamaya bırakalım.
  6. Kaynayan suya kontrollü bir şekilde karbonatı dökelim. Hepsini birden dökerseniz suyunuz köpük olup taşabilir. 
  7. Kaynayan suya mayalanmış mini ekmeklerimizi atalım 30-40 saniye suda haşlayalım ve ters  çevirelim. Diğer tarafını da aynı şekilde  haşlayıp tepsiye  çıkaralım. Ve tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  8.  Üzerine X sekline  tam kesmeden derin olmayan kesikler atalım. Üzerine isteğe başlı susam, iri tuz vb. Serpip Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.


2 yorum:

Etimesgut Halı yıkama dedi ki...

ıyı bır sıte teşekkürler.

sevdamavisi dedi ki...

Teşekkür ederim.