Pazartesi, Nisan 30, 2018

MAYALI SÜTLÜ POĞAÇA




MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 50 gram tereyağı (erimiş),
  • 2 yumurta (sarının biri üzerine),
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 paket instant maya (10 gram),
  • 4,5 - 5 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı,
  • Susam,
  • Çörek otu,
  • Ay çekirdeği içi.

YAPILIŞI


  1. Un haricindeki malzemelerin tamamı derin bir kap içerisinde karıştırılır.
  2. Üzerine kontrollü olarak azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  3. Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için bekletilir.
  4. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 25 beze yapılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine hafif aralıklı bir şekilde dizilir.
  5. Şekillendirilen poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu veya çekirdek içi serpiştirilir.
  6. Hazırlanan sütlü poğaça, tepsi mayası için yarım saat dinlendirilir (tepside iyice mayalanacak).
  7. Tepside mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: