Salı, Temmuz 08, 2008

YE#ÇİKOLATA:BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI VE ÇİKOLATAA

Ev sahibesi olarak artık kendi tariflerimi yaynlamamın zamanı geldi de geçti bile. Tabi havalar ısınınca bir ağırlık çöktü üzerimize. Blogları geziyorum da ya tatil nedeniyle kapalı ya da yeni yazı yayınlayacak enerjileri yok sıcaklardan dolayı. Bu aralar daha seyrek blogları gezer oldum. Tek sebebi bu değil elbette. İş konusunda inanılmaz yoğun bir dönemdeyim. Koşturmaktan başım döndü.

Gelelim tariflerimize...

BÖĞÜRTLENLİ ÇİKOLATA TOPLARI

İlk tarifimi daha önce yayınlamıştım. Bu kadar güzel olunca defalarca yapacağım sanırım. Nefis bir atıştırmalık. Tarif için buraya bakabilirsiniz.






ÇİKOLATA

Birkaç ay önce fondü makinası almıştım. Yeşim'ciğim önermişti bana. Koşa koşa gidip almıştım. Tek dezavantajı haznesinin küçük olması. Fazla çikolata sığmıyor. Ama bana yetiyor. Çikolata yapımı hakkında çok fazla bilgim yok. Kuvertür çikolatalarımdan eritiyorum. İçerisine fındık, üzüm vs. koyup kalıpta donduruyorum. Frambuazlı ganajdan da eritip desenler oluşturdum.




Aslında o kadar çok çikolatalı tarifim var ki ama sanırım ben de sıcağın etkisiyle başka tarif yazamayacağım. Özellikle de diyette olduğum şu günlerde çikolata da görmemem lazım. Ahhhh ah... Bu kadar kararlı bir beslenme programı ve egsersiz programı uygulamamıştım. Kendimi çok da iyi hissediyorum. Hayatımı sağlıklı geçirmeye karar verince uygulamam da kolay oluyor. Sağlıksız bir diyettense sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak ve sürdürmek en iiyisi bence. Ne de olsa yaşam kalitemizi çok etkiliyor. Şu anda tatilde aldığım iki kiloyu vermiş durumdayım. Bakalım önümüzdeki günlerde ne kadar verebileceğim.

18 yorum:

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Sevdacığım çok yorulmuş olmalısın... Senin ve katılan arkadaşlarımızın ellerine sağlık... Ben etkinliklere katılmayıp sadece sayfamda etkinliğe ithafen tarifimi yayınlama kararı aldığım için katılamadım... Ama bu sefer sayfamda da ithaf ettiğim bir tarifim yok... Bu aralar bende de çok fazla yoğunluk var...

Çikolatalı tariflerin hepsi biribirinden güzel...

Yeni buluşmalarda görüşmek üzere

Sevgiyle♥♥

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Allahım ne kadar güzel sunumlar bunlar! Kendimden geçtim, çikolata yiyesim geldi. Yok yok yiyp te kendime ihanet edememm, n'olamaz, nayırrr! ;)))
Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyorlar!Tadı da nefistir eminim!
Öptüm seni!

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevda'cigim,

Ellerine saglik, ne guzel fotofraflar, insanin agzini sulandiriyor.

Sevgiler....

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş Sevda! Süper tarifler! Katılamasam da takip ettim. Öpüyorum kocaman:))

bir demet feslegen dedi ki...

Mmmm..canım bu güzelliklere diyet miyet dayanıyosa bravo sana ,mest ettin gece gece yaaa
Öpüyorum, sevgilerr

sibellebutikpasta dedi ki...

Sevdacığım kilo vermeye çalıştığım şu günlerde sendeki tariflere bakmak, benim gibi bir çikolata canavarı için gerçekten çok zor oldu:-)))Aynı makineden ben de almıştım ama henüz denemek kısmet olmadı, artık bir yerlerinde takılırsam tecrübeli olarak senden yardım isterim:-))
Bu etkinlik için de yapmayı hayal ettiğim bir pasta vardı ama fırsat bulamadım:-(( halbuki çikolata kadar uygun bir konu olamazdı benim için, yazın insana bir rehavet çöktüğü kesin.
Yakında görüşmek üzere sevgiler...

Betül İnce dedi ki...

Sevda'cığım,

Çook güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

MMO dedi ki...

Sevdacım,
Böğürtlenli çikolata topları beni benden aldı! Ay harika görünüyor yahu! Ellerine sağlık arkadaşım. :)
*Bu arada işlerinde kolaylıklar diliyorum canım. En yakın zamanda görüşmek üzere. Çok öpüyorum. :)

sevdamavisi dedi ki...

Aysel'ciğim,
aslında çok yorulmadım. zaten katılım da yoracak kadar çok olmadı. Sanırım yaz ayı hepimiz için yoğunluk getirdi. kolaylıklar diliyorum canım. görüşürüz.

Burçak'cığım,
çok teşekkür ederim. Ben de yemiyorum çikolata falan. Sadece bakarak geçiştiriyorum. öpüyorum canım.

Aybikeciğim,
çok teşekkür ederim. sevgiler.

Seblacığım,
çok teşekkür ederim canım. arkadaşlar sayfama renk kattı bu güzel tariflerle..sevgiler.

Edacığım,
dayanıyorum valla, hiç bir şey etkilemiyor, çok kararlıyım:)) sevgiler.


Sibelciğim,
sıcaklar herkesi rehavete soktu gerçekten de. çok teşekkür ederim canım. en kısa zamanda görüşmek üzere. sevgiler.

Betülcüğüm,
çok teşekkür ederim canım. sevgiler.

Pınarcığım,
tatilden dön de bir an önce görüşelim artık:)) Çok teşekkür ederim canım. sevgiler..

hayatkazanbenkepce dedi ki...

ÇİKOLATALAR NEFİS GÖZÜKÜYOR , ELELRİNE SAĞLIK DEVAMINI DA BEKLERİZ .DİYET İÇİN ALLAH KOLAYLIK VERSİN HEM BU ÇİKOLATALARI YAP HEM DE YEME ÇOK ZOR OLSA GEREK ...

Damak Tadı dedi ki...

Sevda'cığım,fondü makinesinden bende de var ama kullanmak henüz kısmet olmadı canım..Ben alışmışım pratikten yapmaya ya, o'na henüz alışamadım..))
Çikolata topların ise çok nefis görünüyorlar canım..Bende çok yapmak isterim ama bu aralar sakin geçen evimizde, yiyecek ve ikram edecek kimse olmadığından bende uzak kalıyorum hepsinden..))
Ellerine sağlık canım benim..Etkinliğin çok güzel olmuş..Arkadaşlar nefs tariflerle katılmışlar..Hepinizin ellerinize ve gönüllerinize sağlık ayrıca..

Kocaman öpüyorum seni ve tatlı kızını..

Sevgiler..

Cafe Gusto dedi ki...

Herşey için ellerine sağlık sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Sevdacığım blogunda etkinlik yaptığını gördüm.Başarı ile sonlandırdın.Ellerine sağlık. bense tembellikten katılamadım.Bağışla.Ama aklımdasın tabi.Ellerine sağlık ..sevgiler.

HULYA dedi ki...

Sevda'cığım,
çok güzel bir etkinlik olmuş gerçekten.Ben de katılmayı çok isterdim ama izmir dışındaydım bu yüzden kaçırmışım.bir dahaki sefere inşallah.Nefis görünüyor çikolatalar.Ellerine sağlık canım.Sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Hayatcığım,
karar verince pek zor olmuyor inan. önceden çok canım çekerdi sanırım tam karar vermeden girişiyormuşum bu işe.şimdi canım çekmiyor. çok teşekkür ederim. sevgiler.

Gülcüğüm,
sen pratik bir insansın sana yetişemem canım.öyle güzel tariflerin var ki şipşak da hazırlıyor gibisin. çok teşekkürler canım. güzel bir haftasonu diliyorum. öpüyorum seni.

Serpilciğim,
çok teşekkür ederim. sevgiler.

Nerimancığım,
çok teşekkür ederim.yaz mevsiminin verdiği bir tembellik hepimizde var zaten. görüşmrk ümidiyle. sevgiler.

Hülyacığım,
çok teşekkür ederim canım. daha çok etkinlikte buluşuruz merak etme. sevgiler.

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, nerelerdesin? Çok merak ettim.
Yeni paylaşımlar için sabırsızlanıyorum.
Öptüm tatlım!

Unknown dedi ki...

Canım merhabalar....
bu ziyaretimde ne güzel anılar geldi aklıma ilk çikolata denemem ve mutfağın felaket bir şekilde batması,.....mandalları görünce senin başlatmış olduğun etkinlikle gönül dostları sayesinde seda'dan çok hoş hediyeler almış olduğum gibiii,.... canım bu rada çikolatalarında sprinkles lerden kullanmışsın bendeki satış fiyatlarına da göz atmanı tavsiye ederim Böğürtlenli çikolatalarında çok lezzetlidir tahmin edebiliyorum çikolata ile meyveyi çok yakıştırırım. ellerine emeklerine sağlık .Hoşçakal dostçakal.
SÜRPRİZ/Özlem

sevdamavisi dedi ki...

Burçakcığım,
çok yoğunum bu sıralar o nedenle yeni post yayınlayamadım. ilk fırsatta yazacağım. çok teşekkür ederim. sevgilerimi yolluyorum.

Özlemciğim,
çok teşekkür ederim. ne güzel anıları canlandırmışım. çok mutlu oldum. hemen bakacağım. sevgiler.