Çarşamba, Mayıs 24, 2006

ÜZÜMLÜ KURABİYE






kurabiyeler
Eşim tam bir kurabiye hastası o yüzden de değişik tarifler denemeye çalışıyorum. Yine öyle kurabiye krizi tuttuğu bir gün yaptım bunları. Çok çeşitli üzümlü kurabiye tarifi mevcut birbirine benzeyen, tarif defterimden buldum ilk defa denedim. Genelde margarinle yapılır kurabiyeler ama ben Muğla'dan aldığım zeytinyağından kullandım. Tadı da daha hoş oldu. Zaten zeytinyağı tadına bayılırım üstelik bir de doğal olunca.

MALZEMELER
--1 çay bardağı süt,
--2 çay bardağı zeytinyağı,
--3 çay bardağı pudra şekeri ( pudra şekerim az kaldığı için toz şekerle tamamladım),
--2 çay bardağı kuru üzüm ( ben göz kararı yaptım),
--1/2 limon suyu,
--4 su bardağı un ( kıvamına göre unu ayarlayabilirsiniz. Yavaş yavaş eklerseniz daha sağlıklı olur),
--2 yumurta,
--1 paket kabartma tozu,
-- isteğe bağlı olarak fındık ve ceviz de koyabilirsiniz.

YAPILIŞI

Pudra şekeri ve yağı iyice karıştırın. Yumurtanın birisini tam diğerinin ise beyazını ekleyin. Sarısını üzerine süreceğiz. Un , kabartma tozu, süt ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Üzüm ve isterseniz ceviz, fındık v.b. malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yarım saat kadar streçle sarıp dinlendirin. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Veya üzeri kızarana kadar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevda Mavisi..Sitenizi ziyaret ettim ve cok memnun kaldim, fond muziginden tarifinize kadar cok hos. Bende beklerim dostca kalin..
http://www.soframiz.com

sevdamavisi dedi ki...

teşekkürler hale. beğendiğine sevindim. hemen ziyaret edeceğim sizin sitenizi de