MALZEMELER
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur,
- 2 su bardağı sıcak su,
- 2 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası da olabilir),
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı,
- 1 Türk kahvesi fincanı isot,
- 1 Türk kahvesi fincanı pul biber(azaltılabilir),
- 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzsuz ise biraz daha arttırın),
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- 1 adet limonun suyu.
YAPILIŞI
- Öncelikle çiğköftelik bulgurumuzu sıcak su ile ıslatalım.
- 10 dakika kadar yumuşaması ve suyunu çekmesi için bekleyelim.
- Malzemeleri hazırlayalım, soğanı rendenin küçük tarafı ile rendeleyelim.
- Robota çiğköftelik bulguru alalım. Robotunuzun plastik bıçağı var ise onu kullanın ben çok ezilmesin istedim o yüzden onu kullandım tavsiye ederim. Ancak yoksa normal bıçağı ile de yapabilirsiniz.
- Üzerine soğan, salça, isot, pulbiber, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 adet limonun suyunu dökelim.Tuzunu atalım.Robotun kapağını kapatalım.En düşük seviyede çalıştıralım. En az 10 dakika robotumuz çalışacak.
- Yavaş yavaş çalıştırmakta fayda var üstteki malzemeleri yavaş yavaş alıyor ki gerçekten yoğrulmuş gibi oluyor.10 dakika sonra çiğ köftemizin kıvamı son resimdeki gibi olmuşsa hazır demektir.
- Servisten önce çiğ köfteyi bir kaba alın.
2 yorum:
ıyı bır sıte
Teşekkür ederim.
Yorum Gönder