Salı, Nisan 10, 2007

"BAĞ EVİNİN ASIRLIK YEMEK SIRLARI"

Bazen hayatım niçin bu kadar zor gidiyor diye düşünüp duruyorum. Bir neden mi var onu da anlamış değilim aslında. Herşey milimetrik ilerliyor ve her adım başında bir engel çıkıyor karşıma. Sanki olaylar ağır ilerlemek için anlaşmışlar gibi. Her anım mücadele ile geçiyor ve bazen pes etmemek için kendimi tutuyorum. Evet yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim derken bir aksilik oluyor. 1-2 hafta benim için çok önemli ve hayatımın akışını değiştirecek nitelikte. Umarım herşey yoluna girer.
Bu kadar zor ve sıkıntılı günlerimin arasında çok güzel olaylar da gerçekleşti. Bunlardan biri de Sevgili Nezaket'in gönderdiği Konya'ya ait bir yemek kültürünün anlatıldığı Saime Yardımcı hanımefendinin yazdığı "Bağ Evinin Asırlık Yemek Sırlar" kitabının bende yarattığı mutluluk. Çok teşekkürler Nezaketçiğim, hayatın özü de küçük görünen ama büyük mutluluklar veren olaylardır bence. Çok güzel tariflerden oluşuyor, baskı kalitesi ve resimleri de mükemmel. Yazanın da gönderenin de ellerine sağlık.

5 yorum:

kamiş dedi ki...

Bazen zamanla dost olup sabretmek zorundayız Sevdacığım, ama mutlaka kışın sonu bahardır, sen gönlünü serin tut, maviler dönecektir bize :) Gökova ve ormanlar, deniz, güneş hep oralarda, yeterki görecek hissedecek ruhumuz olsun. O yüzden kendine iyi bak, biraz rahatlamak herşeye iyi gelir arkadaşım :)
Bağ evinin asırlık yemek sırları kitabı da çok enteresan birşeye benziyor. E arada bize de okursun artık :)

sevdamavisi dedi ki...

Kamileciğim,
çok haklısın yazdıklarında. Bazen hatta çoğu zaman sabretmek gerekiyor. maalesef zaman zaman zorlanıyorum. Ama ne zaman olumlu düşünsem işler yoluna giriyor. Önemli olan olumlu düşünebilmek ve sabretmek sanırım. Gönlümü ferahlattın canım teşekkürler. sevgiler

Selen dedi ki...

Sevdacığım,
Umarım şu 1-2 hafta dilediğin gibi geçer. Sen canını sıkma yeter ki. Bizi güzel oyunlara davet etmeye devam et. Ben oyunumu oynadım bile.. ÇOk sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Selenciğim,
teşekkürler canım umarım herşey hallolur. Oyun davetime cevap verdiğin için de teşekkürler canım. sevgiler

Oğuz Güven dedi ki...

Herkese merhaba,
Saime Hanım'ın bu kitabını NTV'de "Tadı Damağımda" adlı programda gördüm.Program yapımcısı Saime hanım'la o bağ evinde hem sohbet etti hem de Saime Hanım'ın kendisine yaptığı o lezzetli ve pek bilinmeyen yemekleri tattı.Özellikle Vişne Tirit'i ağız sulandırıyordu(Tv ekranından bile).Programın gurmesi o kadar etkilendi ki "Size sarılabilirim şuan " dedi.Bende etkilendim doğrusu.Umarım bu kitabı bulabilirm.:)