Pazartesi, Mart 19, 2018

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE



MALZEMELER

  • 100 gr. tereyağ ya da margarin,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un,
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi,
  • 1 çay bardağı dolusu damla çikolata,
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi

YAPILIŞI


  1. Önce oda sıcaklığında beklemiş margarini bir kaseye alıp üzerine sıvı yağ ve şeker ilave edip çırpıyoruz.
  2.  Sonra un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Çırpıyoruz. En son aşamada unun geri kalanını ve damla çikolatayı ekleyip yoğuruyoruz. 
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iri çekilmiş fındığa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: