Perşembe, Ocak 11, 2018

ÇATLAK KURABİYE




       MALZEMELER
  • 2 adet yumurta,
  • 1/2 su bardağı toz şeker,
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ,
  • 2 Su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz,
  • 1 kahve fincanı kakao,
  • Kurabiyeleri bulamak için 1/2 su bardağı pudra şekeri.

      YAPILIŞI

  1. Çırpma kabında mikserle yumurta ve şekeri çırpın.
  2. Sıvıyağ, tuz ve kakaoyu ekleyip çırpın.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ekleyip çırpın. Kıvamı yumuşak olacak ekstra un eklemeyin.
  4. Hamuru streç filmle kaplayıp buzdolabında 1 gece bekletin. Çok zamanınız yoksa 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve pudra şekerine bulayıp tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.




Hiç yorum yok: