Salı, Ekim 24, 2017

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN




MALZEMELER


  • 240 gr (1 su bardağı) süt
  • 50 gr (1/4 su bardağı) sirke (üzüm-elma fark etmez)
  • 350 gr (2+1/2 su bardağı) un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr (1 su bardağı) şeker
  • 115 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (erimiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü
  • 1 buçuk su bardağı damla çikolata.

YAPILIŞI:


 Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
- Kağıt kalıpları metal muffin kalıbınıza yerleştirin.
- Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın.
- Büyükçe bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri karıştırın. Tereyağ, yumurta, vanilya ve sirkeli süt karışımını da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpma teli ile karıştırın.
- Damla çikolataları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Muffin kalıplarını tepelerinde kabarma payı bırakacak şekilde bu hamurla doldurun.
- Fırında 5 dakika pişirdikten sonra hemen fırın derecesini 190 dereceye düşürün.
- 13 dakika daha pişirin ve fırından çıkartın.

2 yorum: