Salı, Aralık 27, 2016

DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 2 Yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 Tatlı kaşığı sirke
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

İç Malzemesi
  • 400 gr beyaz peynir
  • Bir tutam kıyımış maydanoz
  • Tuz
  • Üzeri için susam veya çörekotu

YAPILIŞI


  1. İç malzemesi bir kapta karıştırılır ve bir kenarda bekletilir
  2. Un hariç, hamuru için gerekli malzemeler ayrı bir kapta iyice karıştırılır. Azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  3. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve bastırılarak hafif açılır ve ortasına iç malzemeden bir miktar konur ve kapatılarak yuvarlanır.
  4. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalar aralıklı olarak sıralanır.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu veya susam serpilir,daha sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: